Какво успях да видя на Open Fest 2009

Публикувано в Други, Интернет, Събития на 12.11.2009

Ако не сте присъствали на OpenFest ви препоръчвам да изгледате, като начало това клипче за да можете да разберете какво сте изпуснали. Опеределено настроението беше дори и по весело и жизнерадостно от това което се вижда във филмчето. Филмчето е от официалния сайт на Open Fest. Негов автор е Йовко Ламбрев .

Разбира се пропуснах първата лекция на адоби, която всъщност не ми беше толкова интересна защото не съм голям почитател на флаш и прочие, но за сметка на това бях на време за първата от лекциите, които чаках с интерес, а именно лекцията на Ники Бачийски които трябваше да говори как да правим пари от Open Source!

Лекцията на Ники Бачийски

Всичко беше прекрасно момчето си говори колко е хубаво да си пуснеш проекта Open Source и как ще имаш безплатни тестери и работници и прочие, обаче така и не каза аджеба как по дяволите можем да изкараме някой цент от цялото това блъскане. Също така не спомена какви мерки можем да предприемем преди и след като отворим кода на проекта си, дали случайно има хора, фирми, фондации които подпомагат проектите с отворен и тнт. Аз лично имам няколко идеи които ако съм жив и здрав в близко бъдеще ще осъществя но за съжаление не бих им отворил кода поне докато не съм наясно с много неща. С 2 думи тази лекция не ми беше никак полезна, просто прекарах 30-40 мин на топличко.

Лекцията на един от админите на Софийския

Реших, че тази лекция ще си заслужава, защото става дума за университет много факултети в цяла софия динамично маршрутизиране BGP-та тинтири минтири и всякакви интересни неща. Викам си „Чеки си извадя лаптоп-а така и така ми тежи поне да запиша нещо полезно и интересно.“ Момчето почна да говори и ….. скука. Може би за хора които за първи път чуват за OSPF / BGP и прочие ще им е интересно и ще се радват но понеже имам приятели които се занимават с това и доста съм слушал в тази насока и някак си ми беше дори приспиващо.

Лекцията на Мариян Маринов

Следващата лекция на която си бях заплюл да присъствам задължително беше на адаша. Ставаше дума за изкуствен интелект в системната администрация. Като цяло съм леко бос на тази тема и не мога да дам миродавен коментар, на мен лекцията ми беше доста интересна. Понеже Мариян е мой колега който много уважам и зная за какъв ужас става дума при тях ми беше интересно да чуя как са подходили към тяхните проблем. В интерес на истината лекцията беше много готина както като презентация така и като теория. Определено ми беше много интересно като напълно незнащ в тази област. Чух много интересни думички термини на които ще обърна сериозно внимание в бъдеще.

Лекцията на Стефан Кънев

Човекът говореше отново за Rails, но това никак не му попречи да направи голямо парти!!! Определено този човек е роден за презентации и производни такива мероприятия. Стефан определено е човек които ще ви изненадва всеки път. Понеже лекция на Кънев беше веднага след лекцията на Мариян, той трябваше по някакъв начин да да грабне вниманието на хората в залата. Мамка му колко добре го направи … ! Той самия каза, че за да ни грабне вниманието трябва да „Злепостави“ човекът говорил преди него и разбира се го направи … разбра се много забавно не грубо. Изивка Мариан и му каза ти искаш да направиш това и показа картинка на която пишеше „Skynet“, след това каза след като направиш това ще се появят тези и показа една снимка с някакъв терминатор може би T8800, съответно това се случва за някакви секунди и няма как да ви опиша смеха в залата. :)) Малко след това той каза на Мариан “ Айде махай се не ми трябваш повече “ и след като Мариан излезе от залата Стефко показа едни негов колаж който беше направил минути преди неговата прецентация на който се вижда Мариан нарисуван с мустаци и рогца и с балонче казващо „Аз използвам Windows 7″. :)) След този силен старт лекцията за Ruby on Rails беше наистина доста интересна.

Това беше на кратко за това което видях от Open Fest 2009.

След като излязат снимки от хората които снимат ще гледам да кача :)

Надявам се да ви е било поне малко интересно.

Етикети: , , , , , ,


Един коментар по “Какво успях да видя на Open Fest 2009”

  1. [...] видях аз на Open Fest 2009 http://m.ignev.net/blog/others/11_12/what-i-s…fest_2009/ в Любими преди 31 секунди edno23.com Начало контакти [...]

Вашият коментар