Zend Studio оцветяване на кода за Netbeans

Публикувано в PHP програмиране, Други на 02.03.2010

Здравейте приятели! Снощи съвсем случайно реших да пробвам на лаптопчето как ще се държи това животинче Netbeans. Понеже лаптопчето ми е един старичък Powerbook G4 17″ и чесно казано средите като Eclipse, Zend for Eclipse (което на практика си е еклипс) са ми мноооого тежки. В първия момент след като видях Netbeans веднага почнах да го асоциирам с Eclipse, Aptana и тнт. Викам си пак Java, пак тежи … ужас. След като тръгнах да го свалям забелязах, че има различни Bundles които може да си изтеглим. Много се зарадвах на факта че Bundle за PHP е само 25MB и чесно казано върви адски бързо.

Определено за една вечер тестове не мога да ви кажа кой знае колко, но за сметка на това си го направих да прилича малко на Zend Studio.

Качвам ви версиите за MAC и за Windows. Ще се радвам ако някой от вас сметне, че не съм се справил добре и ги направи още по добре :))

Изтегли: Netbeans Zend Theme Mac
Изтегли: Netbeans Zend Theme Windows

За да видите NetBeans в действие можете да се загледате ТУК.

Ще се радвам ако можете да споделите опит с NetBeans със сигурност ще бъде полезно. Надявам се да съм ви зарадвал с някое от файлчетата :)

Етикети: , , , , , , , ,


4 коментара по “Zend Studio оцветяване на кода за Netbeans”

 1. Ъпдейтнал съм двата пакета!

 2. Petar Moskov казва:

  Здравей,
  аз от почти 2 години ползвам Netbeans-а за PHP и съм страшно доволен за сега. Има си и той недостатъци, но са най-малко спрямо другите IDE-та.

 3. Silviya казва:

  Аз дълго време ползвам Нетбийнс за ПХП. Като се замисля май предимно това съм ползвала. За около месец минах на Аптана, ей така да тествам. Не е лошо, но Нетбийнс повече ми допада. В крайна сметка сега ползвам само e-texteditor, но препоръчвам Нетбийнс. Ползвала съм го на една доста стара машинка с 1.6 процесорче и 512 рам.

 4. Marian Ignev казва:

  Мен най ми допадна това, че PHP пакета на NetBeans е 22МБ и е излишно да споеманвам, че работи изключително бързо. Преди това ползвах Eclipse или Zend for Eclipse, но ми идваха малко тежички.

  За някой неща Eclipse ми допада повече, а за други NetBeans ме грабва, но като цяло дори и едно Vi върши работа :))

Вашият коментар