Хайде на OpenFest 2009!

Публикувано в Събития на 29.10.2009
Open Fest София

Open Fest София

Както всяка година така и тази сме много щастливи, защото ще се проведе поредната серия от поредицата конференции Open Fest. Понеже миналата година пропуснах да отида на събитието и много много много съжалявам, тази година освен че ще направя всичко възможно да съм там, ще се опитам и всеки който прочете тази статия и е заинтересован от IT да не пропусне, защото много ще съжалява като мен.

Какво е Open Fest?

Ще цитирам страничката About от официалния сайт на Open Fest, защото мисля, че създателите могат да обяснят най-добре.

OpenFest e ежегодна конференция, посветена на свободния софтуер, свободната култура и свободното споделяне на знания – празник на почитателите, създателите, поддръжниците на софтуер с отворен код в България. Целта на OpenFest е да популяризира проекти и да бъде форум за обмен на идеи и позиции във връзка със свободния софтуер и софтуерът с отворен код. Това е идея на българската free/open source общност, подкрепена от много наши партньори и приятели. Това е празник, който споделяме с останалите – OpenFest е подарък за всички, които ни помогнат да го случим. Помогнете ни! Присъединете се!

На кратко за  Open Fest 2009!

Като цяло всички лекции в конференцията ще са доста интересни и за тези 2 дни ще се споделя мноого опит. Понеже не разбирам от доста от нещата които ще се говорят по лекциите ще се опитам да акцентирам на тези, които за мен ще са най-интересни.

Кога и къде ще се проведе Open Fest?

Тазгодишния Open Fest ще се случи на 7-и и 8-и ноември в сградата на Интерпред, София, България. За тези които нямат идея как да стигнат до там ето от тук можете да видите карта и начини как е възможно да се придвижите до събитието.

Какво интересно ще се случи?

Отново ви казвам, че аз лично смятам всичко това за интересно. Ако не се вълнувате от нещата които се вълнувам аз, най-вероятно темите няма да са ви интересни.

Задължително започваме с откриването в 10:00 – 10:30 или казано по друг начин “ Прекрасното ароматно кафенце в ранна съботна сутрин „.

След това от 10:30 до 11:15 ще имаме радостта да послушаме Cornel Creanga от Adobe, който ще ни разкаже за създаването на Rich Internet Applications с помоща на Flex, BlazeDS и Spring.

От 11:30  Ники Бачийски от Automattic/Wordpress ще ни светне как аджеба се прарят пари от софтуер с отворен код.

Точно в 15:00 Мариян Маринов от Siteground.com едва ли ще влезе като Нео или Морфиъс, но за сметка на това ще ни светне по темата Artificial Intelligence(AI) in the System Administrarion или казано на прост и разбирам български Изкуствен интелект ( много интересно нали …) .

Също така ще има много интересни лекции за линукс запалянковците като мен.

 • 12:00 – 12:45 Система за динамична вътрешна маршрутизация на СУ -  Веселин Колев и Николай Николов, Университетски изчислителен център.
 • OpenSource решение за „жизнен цикъл“ в DataCenter – Орлин Василев
 • 16:00 – 16:45 Пак ли този Rails? – Стефан Кънев

Всички тези интересни лекциики ще се провеждат в зала София а в зала Пловдив през целия ден ще се говори за BSD.

В неделя също ще има доста забавни и интересни моменти. Ще се празнува 5-ия рожден ден на Firefox, както и куп интересни лекции в двете зали.

Още 2 готини събития ще се случат на Open Fest. В събота ще има OpenArt панел, а в неделя на 8-ми ще се проведе BSD изпит.

Ако искате можете да видите тук цялата програма на Open Fest 2009.

Това е от мен за сега, ако вече имате още по-голям интерес към събитието можете да посетите официалната страница на Open Fest и да се заровите в четене.

Благодаря ви, че се отбихте. Ще се видим на Open Fest!

Етикети: , , , ,


4 коментара по “Хайде на OpenFest 2009!”

 1. [...] Там сме с @X7r3M1s7a http://m.ignev.net/blog/events/10_29/openfest…ence-2009/ в Любими преди 47 секунди edno23.com Начало контакти [...]

 2. Pavel Ivanov казва:

  хайде :)

 3. Marian Ignev казва:

  Ще дойдеш ли :))

 4. Pavel Ivanov казва:

  а защо не :)

Вашият коментар